Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@22:08:49 GMT

زندگی خفاش شب روی صحنه می رود

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۴۶۵۵۰

زندگی خفاش شب روی صحنه می رود

کهبد تاراج نویسنده و کارگردان تئاتر درباره فعالیت های جدیدش در این حوزه گفت: به تازگی نگارش نمایشنامه‌ای با عنوان «غلامرضا لبخندی» را که درباره خفاش شب است و نوشتنش یک سال به طول انجامیده به پایان رسانده ام.

وی با اشاره به اینکه نام واقعی خفاش شب غلامرضا خوش‌رو کوران کردیه است که سال ۷۶، ۹ فقره قتل زنجیره ای انجام داد و به قصاص محکوم شد، ادامه داد: این نمایشنامه درباره پرونده خفاش شب است اما در نگارش متن به شکل کاملا مستند به وقایع نگاه نکردم البته متن وامدار اتفاقاتی است که در قضیه خفاش شب رخ داد اما عناصر دراماتیک نیز وارد کار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهمترین مساله در نوشتن این نمایشنامه این است که قضاوت نکرده ام. زمانی که غلامرضا خوش رو را دستگیر می کنند در کمتر از ۲۰ روز اعدام و به ۹ بار قصاص محکوم می شود که در هفتمین اعدام می میرد که همین مسایل باعث شد به سراغ این سوژه بروم.

تارج یادآور شد: این نمایشنامه اثری مستند اجتماعی است و من برای نگارش آن تحقیق و پژوهش بسیاری کردم و به سراغ خانواده های این قربانیان رفتم. این نمایش قرار است بهمن و اسفند امسال در تالار حافظ به صحنه برود.

کارگردان نمایش «ناتمام» درباره دیگر فعالیت هایش بیان  کرد: همچنین گپ و گفتی برای اجرای یکی از نمایشنامه های محمد چرمشیر در تماشاخانه سنگلج داشته ام. «عبدل میمون لاتِ پا کوتاه» نام این اثر نمایشی است که تا به حال کمتر اجرا شده است و نمایشنامه ای پرپرسوناژ محسوب می شود. این نمایش در صورت فراهم شدن شرایط یا در نیمه اول سال ۹۷ و در غیر این صورت قطعا آبان ماه ۹۷ به صحنه خواهد رفت.

وی که نویسنده نمایش «زنده یاد زندان قصر» نیز است در این باره توضیح داد: این نمایش در حال حاضر به کارگردانی مهران خوشبین در زندان قصر به صحنه می رود و خوشبختانه اجرای بسیار خوبی از کار در آمده است تا جایی که فکر کردم کاش می شد خودم نمایش را به صحنه ببرم.

تاراج در پایان درباره چگونگی نگارش متن گفت: سال ۹۰ اتفاقی به باغ موزه زندان قصر رفتم و به این فکر افتادم که آنجا فضا و آمبیانس مناسبی برای اجرای تئاتر دارد. این متن ۶ سال قبل نوشته شده است که البته در آن زمان سازوکار تئاتر با امروز متفاوت بود. «زنده یاد زندان قصر» ۲۷ اسفند سال ۶۷ را به نمایش می گذارد و قصه زندانی هایی را به تصویر می کشد که ملاقاتی ندارند. مدت زمان این نمایش ۳۵ دقیقه است و ساعت ملاقات زندانیان را به تصویر می کشد و فضای سنگینی دارد اما خوشبختانه بازخورد خوبی از مخاطبان گرفته ایم که جای خرسندی دارد.

«زندان یاد زندان قصر» تا۹ آذر ماه در بند سیاسی زندان قصر واقع در انتهای خیابان شهید مطهری، بعد از تقاطع خیابان شریعتی، میدان پلیس ساختمان شماره ۲ زندان سیاسی به نمایش خود ادامه می‌دهد.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۶۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضا کوشک‌جلالی به تماشاخانه ایران‌شهر می‌آید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی گروه، تمرین‌های نمایش «آرت»، نوشته یاسمینا رضا با ترجمه و کارگردانی علیرضا کوشک‌جلالی و تهیه‌کنندگی آرش رهبری، به روزهای پایانی خود نزدیک شده و این گروه اجرایی، از اواخر اردیبهشت امسال، اجراهای عموم خود را در سالن ناظرزاده‌کرمانی تماشاخانه ایران‌شهر آغاز می‌کند.

«آرت» که در ایران با نام «هنر» نیز شناخته می‌شود، از سال ۱۹۹۶ تا سال ۲۰۰۲ در سالن‌های تئاتر لندن و دیگر شهرهای انگلیس روی صحنه رفته و جزو پرفروش‌ترین تئاترهای روی صحنه در انگلستان به شمار می‌رود. این استقبال در دیگر شهرهای مطرح اروپا و آمریکا نیز به همین منوال بوده است. موضوع نمایش‌نامه «آرت» درباره چند دوست است که یکی از آنها تابلوی نقاشی مدرنی را خریده و در واقع یک بوم خالی است، آن‌ها بر سرنقاشی تابلو بحث و مشاجره می‌کنند و دوستی‌شان به هم می‌خورد. تم اصلی نمایش‌نامه «آرت»، خودفریبی است. یاسمینا رضا در مقدمه این کتاب می‌گوید: «خودفریبی برای من بخش مهمی از زندگی است. خودفریبی امروز حکومت می‌کند. خودفریبی عنصر مسلط نهاد بشری است. خودفریبی تنها دروغ گفتن به دیگران نیست بلکه دروغ گفتن به خود است. شکلی از محافظت است و ناشی از احساسات دیگر مثل احساس غرور، نخوت، ترس، و درآمیختن با دیگران است.»

علیرضا کوشک‌جلالی که از کارگردانان پرکار ایرانی محسوب می‌شود، در سال‌های گذشته نمایش‌هایی همچون «پستچی پابلو نرودا»، «مسخ»، «بازرس»، «موسیو ابراهیم»، «خدای کشتار»، «پوزه چرمی»، «سیستم گرون هلم» و «جنون محض» را روی صحنه برده است. وی همچنین، برنده جایزه افتخاری تئاتر شهر کلنِ آلمان و عضو دایمی هیات ژوری انتخاب بهترین شخصیت تئاتری کلن نیز هست. کوشک‌جلالی عضو کانون کارگردانان آلمان و ایران و دارای مدرک درجه یک هنری از وزارت ارشاد است. وی همچنین در چند سال اخیر، توجه به‌خصوصی به امر آموزش تئاتر شهرستان‌ها داشته است.

از عوامل این نمایش می‌توان به آرش رهبری تهیه‌کننده، امیر پارسائیان‌مهر مجری طرح، آذین پورزند دستیار کارگردان و منشی صحنه، حمید عباسی دستیار تولید، بهرنگ کامیار مدیر صحنه، حسین سینجلی دستیار صحنه، آرین کشیش‌زاده طراح صحنه، صادق زرجویان طراح پوستر و تیزر و عکاس، حمیدرضا جلالیطراح نور، آیلین بخشی طراح لباس، مریم صفری طراح گریم، پارسا اسماعیلی تبلیغات مجازی، امیر پارسائیان‌مهر مدیر روابط‌عمومی و رسانه اشاره کرد.

پیش‌فروش نمایش «آرت» از روز شنبه ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود.

کد خبر 6098139 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • علیرضا کوشک‌جلالی به تماشاخانه ایران‌شهر می‌آید
  • «دیوان تئاترال» روی صحنه می‌رود
  • «دیوان تئاترال» روی صحنه می‌رود
  • کوشک جلالی با «آرت» به تماشاخانه ایرانشهر می‌آید
  • جواد مولانیا «سی و یک رویا» را به صحنه می‌برد
  • «محمد پورجعفری» یک نمایش جنایی به صحنه می‌برد
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است
  • ده هزار نفر «شازده کوچولو» را دیدند
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • «طاووس خانم و ازدواج‌هایش» روی صحنه می‌رود