Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@20:12:08 GMT

تهرانگردی کنیم؛ این هفته باغ موزه قصر

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۲۷۱۴۶

تهرانگردی کنیم؛ این هفته باغ موزه قصر

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، در اصلی زندان به همان صورت اولیه نگهداری شده هرچند دیوارها برداشته شده اند. زندان قصر تهران امروز  باغ موزه ای زیبا و دلنشین برای ساکنان منطقه و سایر شهروندان تهرانی شده است.

چرا باید به باغ موزه قصر بروم؟

در زمان رضاشاه با توجه به عضویت ایران در کنوانسیون های بین المللی، نیاز به ساخت یک زندان مدرن، انگیزه ای شد تا طراحی این زندان به افسر قزاق نیکلای مارکوف سپرده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این زندان 192 اتاق و گنجایش 800 زندانی را داشت و در محل قصر قاجار ساخته شد. جالب اینکه سرتیپ محمد درگاهی، رئیس نظمیه که در روز افتتاحیه میزبان شاه بود، نخستین زندانی این زندان شد. ساختمان زندانیان سیاسی در دوره پهلوی دوم به بهره برداری رسید و میزبان زندانیان سیاسی مشهوری مانند نواب صفوی، بخارایی، آیت الله طالقانی، مرتضی مطهری، محمد تقی شریعتی، مرضیه حدیدچی، اکبر هاشمی رفسنجانی و ... بود.

زندان قصر در سال 1386 تحویل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی و این مجموعه 7 هکتاری در سال 1391 به نام «باغ موزه قصر» افتتاح شد.

 

کدام قسمت باغ موزه برای من جالب است؟

با پرداخت ورودی 5 هزار تومانی از هر دو ساختمان مارکوف و زندانیان سیاسی می توانید بازدید کنید. ساعت بازدید هم در روزهای شنبه تا چهارشنبه  9 تا 17 و پنج شنبه و جمعه 9 تا 19 است.

علاوه بر راهنما که در طول بازدید بخش های مختلف را برای شما توضیح می دهد، می توانید با نصب اپلیکیشن راهنمای هوشمند مجازی موزه قصر و اسکن عکس های روی دیوار، خودتان بازدید را انجام دهید.

ساختمان مارکوف: نخستین ساختمانی که  در بدو ورود دیده می شود، ساختمان مارکوف است. زیبایی خیره کننده این ساختمان، تصور اینکه روزی از متعلقات یک زندان بوده را سخت می کند.

در این ساختمان زورخانه، گالری عکس و از همه جالب تر سیم های آویزان از سقف متصل به یک گوشی است که می توانید با آنها اولین صدای ضبط شده توسط ناصرالدین شاه قاجار را بشنوید.

ساختمان زندانیان سیاسی: یکی از بخش های این باغ موزه، بازسازی عینی فضای زندان از اتفاقات آن دوران است که  فضای مناسبی  برای لوکیشن فیلمبرداری مجموعه های سینمایی مرتبط با تاریخ معاصر ایران  می تواند باشد. مجسمه زندانیانی که در حیاط زندان قرار دارد، صداهایی که در سالن ملاقات پخش می شود، زندانیانی که در سلول های خود روی دیوار یادگاری می نویسند، حس غریبی به شما می دهد و فضایی تأثیرگذار از وضعیت زندانیان سیاسی ایجاد کرده است. نکته جالب در بازدید از این بخش اینکه یکی از راهنماها، از زندانیان سیاسی همین زندان است.

 

در این باغ موزه چه جاهای دیگری را ببینم؟

کتابخانه و مرکز اسناد، فضاهای نمایشگاهی، مراکز فروش محصولات فرهنگی و نمایشگاه خودرو و موتورسیکلت های کلاسیک و گالری های مختلف از بخش های دیدنی این باغ موزه است. همچنین در مناسبت های مختلف، نمایشگاه صنایع دستی و سوغات و عرضه محصولات فرهنگی و جشن ها و برنامه های مختلف در این مجموعه بر پا می شود.

در باغ موزه قصر، ساختمان بند جوانان حفظ شده است و برج دیده بانی و منبع آب در شمال شرقی زندان همچنان به چشم می خورد.

باغ  این مجموعه با بهره گیری از تنوع گیاهی،‌ فضای دلنشینی از یک موزه روباز را برای بازدیدکنندگان فراهم کرده است.

 

چطوری به باغ موزه قصر بروم؟

نشانی اتوبان شهید صیاد شیرازی - خروجی پلیس شریعتی - میدان پلیس است.

مترو: خود را به ایستگاه قدوسی خط 3  یا  ایستگاه مفتح خط 3 یا 1 برسانید. از ایستگاه مفتح می توانید با ماشین به انتهای مطهری بعد از تقاطع شریعتی بروید. از ایستگاه قدوسی، به دلیل یکطرفه بودن خیابان شریعتی با پیاده روی چند دقیقه ای باید خود را به انتهای مطهری و باغ موزه قصر برسانید.

 

اتوبوس: اتوبوس های پایانه امام خمینی (ره) - میدان معلم و  پایانه میدان رسالت - پیچ شمیران و پایانه میدان امام حسین (ع) - شهید بهشتی شما را به باغ موزه قصر خواهند رساند.

 

ماشین شخصی:  می توانید از اتوبان صیاد شیرازی،  خروجی پلیس شریعتی، میدان پلیس  یا از مسیر  انتهای خیابان مطهری، بعد از تقاطع شریعتی،  میدان پلیس مراجعه کنید، اما دقت کنید که باغ موزه قصر در محدوده طرح زوج و فرد قرار دارد.

 

 

کجا غذا بخورم؟

در فضای داخلی باغ موزه، رستوران ها و کافی شاپ هایی قرار دارند که می توانید بنا به سلیقه خود، یکی از آنها را انتخاب کنید.

 

 

خبرنگار: مریم گرابیان

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: گردشگری موزه تهرانگردی باغ موزه قصر زندان قصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۲۷۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود

ایسنا/زنجان مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان زنجان گفت: فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود.

سیدشمس‌الدین موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: از آنجا که با توجه به مشکلات پیش‌ رو ساخت موزه دفاع‌ مقدس زنجان به تعویق افتاده، امسال تلاش این است که فاز یک موزه دفاع‌ مقدس که نماد ۳۵۳۵ شهید و ۷۰ هزار رزمنده دفاع‌ مقدس است سوم خرداد به بهره‌برداری‌ برسد.

وی با بیان اینکه موزه‌های دفاع‌ مقدس باید با کمک مسؤولان استانی ساخته شود و روند احداث آنها تسریع شود، عنوان کرد: امیدواریم سال آینده فاز دوم این موزه به بهره‌برداری برسد.

موسوی تاکید کرد: همکاری سایر نهادهای فرهنگی موجب شده است در حوزه تدوین و چاپ و نشر کتاب سالانه ۶۰ عنوان کتاب مکتوب ۲۰ عنوان کتاب صوتی تهیه کنیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع‌ مقدس استان زنجان با بیان اینکه هدف اصلی از نشر و چاپ کتب درباره شهدا پای کار آوردن جوانان متعهد، انقلابی و دلسوز و آشنا شدن آنها با سیره و منش آنهاست که با نثار جان خود در هشت سال دفاع مقدس موجب پیروزی کشور در جنگ نابرابر شدند، اظهار کرد: شروع ساخت فیلم سینمایی ۹۰ دقیقه‌ای شهید مخبری زده شده است.

وی با بیان اینکه بنیاد حفظ آثار وظیفه ترویج و نشر سیرت و صورت شهدا را در جامعه اسلامی دارد و از جمله وظایف مهم این مرکز ترویج فرهنگ شهادت بین نسل‌های جدید انقلاب است، افزود: با توجه به ظرفیت‌ استان زنجان و سرداران و فرماندهان آن هنوز تولید آثار هنری فاخر در این زمینه نداریم و تکمیل مرکز فرهنگی و موزه دفاع‌ مقدس زنجان، یکی از برنامه‌های مهم برای شناخت مردم از شهدا و ترویج راه و منش آنهاست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فیلم اقدام جدید و عجیب امیر تتلو در زندان
  • پیروزی پرگل فاینورد در حضور یک نیمه‌ای جهانبخش
  • تشییع و خاکسپاری شهید گمنام در سازمان زندان‌‎ها
  • نجم‌الدین شریعتی:ضرورت آماده سازی زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور
  • استقرار اتوبوس‌های زندان در محوطه دانشگاه کلمبیا
  • فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود
  • دعوای جالب چهره امنیتی با مدافع زاکانی بر سر قرارداد جنجالی +تصویر
  • آذری‌جهرمی پاسخ مالک شریعتی را داد
  • آذری جهرمی خطاب به مالک شریعتی: امنیتی‌ها مثل شما دهن لق نیستند
  • افتتاح موزه عبرت در شیروان + فیلم