Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@16:23:29 GMT

ماجرای فرار 53 زندانی‌

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۶۸۶۵

ماجرای فرار 53 زندانی‌

قسمت نهم/ نقشه فرار 53 زندانی سیاسی از سران و بنیانگذاران حزب توده از زندان قصر در بیست و چهارم آذرماه سال 1329 اجرا شد و نورالدین الموتی (وزیر دادگستری زمان نخست‌وزیری دکتر علی امینی) از جمله این گروه زندانی بود. محمد بلوری


این گروه پنجاه و سه نفری که از طرف دادسرای نظامی در زندان قصر تهران بسر می‌بردند، اعتراض کرده بودند که نباید در دادگاه‌های نظامی محاکمه شوند بلکه محاکمه آنان در دادگاه عمومی دادگستری انجام گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درنتیجه پرونده‌هایشان جهت تحقیق قضایی به دادسرای عمومی تهران فرستاده شد تا تصمیم لازم درباره تقاضای زندانیان گرفته شود. 18 روز پس از ارجاع پرونده به دادسرا بود که نقشه فرار 53 نفر زندانی اجرا شد. به این ترتیب که نیمه‌شب یک کامیون ارتش مقابل دروازه زندان قصر ایستاد مردی که لباس افسری ارتش را پوشیده بود از آن پیاده شد، به طرف سرباز نگهبان مقابل دروازه رفت و گفت: من نماینده قضایی ارتش هستم و مأموریت دارم یک دستور قضایی را به افسر نگهبان شب ابلاغ کنم. این فرد درحقیقت یکی از اعضای حزب توده بود که با چند نفر از همدستانش در لباس سربازان آمده بودند تا 53 زندانی را فراری دهند. این گروه همه وسایل و امکانات لازم برای اجرای نقشه فرار زندانیان مورد نظر از زندان قصر را فراهم آورده بودند. حتی یک کامیون ارتش را ربوده بودند. آنها چند نفر بودند که یکی‌ از آنها در لباس افسری ارتش مأمور ابلاغ یک حکم جعلی ارتش بود و بقیه لباس سربازی پوشیده و در کامیون جای داشتند تا 53 زندانی را سوار این کامیون کنند و با خود ببرند. افسر قلابی، حکم ساختگی موردنظر برای تحویل زندانیان را در دست داشت که توسط سازمان افسری حزب، روی یک کاغذ مارکدار ستاد ارتش و با امضای سپهبد رزم‌آرا (فرمانده ارتش) جعل شده بود.
اما برای اجرای نقشه فرار 53 زندانی باید دو افسر نگهبان کشیک داخلی و خارجی در زندان قصر با مقامات بالاتر خود تماس می‌گرفتند و درباره صحت حکم انتقال زندانیان تحقیق می‌کردند. بنابراین تصمیم گرفته شد دو افسر نگهبان زندان را برای آن شب خود انتخاب کنند. طراحان نقشه فرار ضمن پرس و جو پی بردند یکی از افسران داخلی زندان به نام ستوان رفعت محمدزاده از هواداران حزب توده است و می‌تواند در اجرای نقشه فرار زندانیان مؤثر باشد و باید ترتیبی می‌دادند که در شب اجرای نقشه فرار 53 زندانی نوبت کشیک داخلی زندان به او برسد. این امر در روابط پنهانی اعضای حزب با افسران بالارتبه در شهربانی کل انجام شد. اما متوجه شدند افسر مورد اعتماد دیگری در میان کادر و افسران زندان نیست که در شب اجرای نقشه فرار به‌عنوان افسر بیرونی زندان قصر با آنان همکاری کند. طراحان نقشه فرار ضمن بررسی‌هایی یک افسر شهربانی به‌نام ستوان حسین قبادی را شناسایی کردند که در خارج از زندان در یکی از سازمان‌های شهربانی خدمت می‌کرد و می‌بایست این افسر هوادار حزب توده هم برای ادامه خدمت به زندان قصر منتقل می‌شد که با نفوذ حزب در میان افسران شهربانی به این هدف رسیدند و ستوان – حسین قبادی – به کادر افسران داخل زندان انتقال یافت اما یک مشکل عمده دیگر برای اجرای نقشه فرار 53 زندانی در شب موعود، باقی مانده بود. پرسش این بود که چگونه می‌توانستند  برنامه کشیک افسران مشغول خدمت در زندان قصر را بگونه ای تغییر بدهند تا  نوبت نگهبانی داخل و خارج زندان در شب اجرای نقشه فرار زندانیان به این دو افسر موردنظر برسد؟
ادامه روز پنجشنبه

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۶۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پدر مهران غفوریان افسر ارشد ساواک بود؟ | واکنش فوری ستاره سینما و تلویزیون به یک شایعه فراگیر درباره پدرش

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس طی روزهای گذشته، برخی کاربران فضای مجازی با انتشار بخشی از صحبت‌های فردی به نام خسرو غفوریان مدیر پشتیبانی بخش آموزش ساواک مدعی شدند که وی پدر مهدی و مهران غفوریان از هنرمندان کشورمان است.
در این خصوص، ادعا شده فرد مذکور ۲۰ سال در ساواک مشغول به فعالیت بوده و پست مدیریتی داشته است.
هرچند که شباهت نام و چهره پدر مهران و مهدی غفوریان این شایعه را تقویت می‌کند، اما مراجعه به تصویری که پیشتر مهران غفوریان از سنگ مزار پدرش منتشر کرده بود، تاریخ تولد وی ۱۳۲۴ نوشته شده است، یعنی در سال ۱۳۵۷(سال پیروزی انقلاب اسلامی) وی تنها ۳۴ سال داشته و احتمال زیاد نمی‌توانسته ۲۰ سال سابقه مدیریت داشته باشد.


این شایعات ادامه داشت تا اینکه مهدی غفوریان با انتشار تصویری دیگری از پدرش نوشت که وی ناخدا یکم کمیسر دریایی است و فرد ساواکی که گفته می‌شد پدرش هست را حتی نمی‌شناسد.

کد خبر 849060 برچسب‌ها خبر ویژه ساواک بازیگران سینما و تلویزیون ایران چهره‌های مشهور

دیگر خبرها

  • آغاز نقشه اسرائیل برای حمله به رفح؟ کوچاندن فلسطینیان از منطقه شرقی رفح توسط ارتش رژیم صهیونیستی کلید خورده + فیلم
  • قاتل ۱۰۰ هزار دلاری دستگیر شد
  • رهایی دو زندانی از پای چوبه دار در مشگین شهر
  • یک افسر روسی، مسئول آموزش رانندگان در تهران قدیم!
  • عفو موردی ۱۴۹ زندانی در کامیاران
  • آزادی زندانی پس از تحمل ۱۵ سال حبس
  • یک زندانی در استان تهران پس از ۱۵ سال حبس آزاد شد
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • پدر مهران غفوریان افسر ارشد ساواک بود؟ | واکنش فوری ستاره سینما و تلویزیون به یک شایعه فراگیر درباره پدرش
  • شباهت در اسم و چهره؛ پدر مهران غفوریان افسر ساواک بود؟ | ماجرای فیلم جنجالی